27613
Tietotyön taidot : teoriaa ja tehtäviä sujuvan työskentelyn tueksi
Tietotyön taidot : teoriaa ja tehtäviä sujuvan työskentelyn tueksi
Tekijä: Aulankoski, Sanna, kirjoittaja
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: Suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: Helsinki : Kustannus Oy Duodecim, 2022. : Tallinna : Printon
ISBN: 978-952-360-162-8 pehmeäkantinen
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
Kuvaus:
Johdanto: miten johtaa itseään tietotyössä? -- 1 Motivaatio -- Työmotivaatio ja työn imu -- Työn ja ihmisen yhteensopivuus -- Työ, ihmissuhteet, johtaminen, palkkiot ja työolot -- Motivaatio ja tarpeet -- 2 Ajattelu -- Tieto ja totuus tietotyössä -- Työn taidot, osaaminen ja oppiminen -- Tehokas työskentely ja tiedonhallinta -- Luova ajattelu -- Kriittinen ajattelu, itsekritiikki ja itseluottamus -- Ajattelu ja intuitio -- Keskittymiskyky, stressi ja työuupumus -- Palautuminen, rentoutuminen ja kuormitus -- 3 Tunteet -- Tunteiden säätely -- Ruminaatio eli vatvominen -- Tunteet ja mieliala -- Kohti myönteistä kokemista -- 4 Tiedostus -- Meditaatio ja tietoinen läsnäolo -- Empatia ja vuorovaikutus -- 5 Toiminnanohjaus -- Valinnat ja päätökset -- Tavat, tottumukset ja rutiinit -- Työskentely digitaalisessa maailmassa -- Prokrastinaatio eli vitkuttelu -- Työ ja vapaa-aika -- Ajanhallinta -- Lähteet.
Työelämän digitaalisessa murroksessa ihmisten tekemä suorittava työ vähenee. Luovaa ajattelua vaativa työ lisääntyy ja työ painottuu yhä enemmän tietotyöksi eli aivoja ja mieltä haastavaksi ajatustyöksi. Samalla työntekijät saavat itselleen enemmän itsenäisyyttä ja päätösvaltaa. Kirjassa tietotyön taidot - Teoriaa ja tehtäviä sujuvan työskentelyn tueksi syvennytään tietotyön koettelemiin mielen mekanismeihin: motivaatioon, ajatteluun, tunteiden säätelyyn, tiedostamiseen ja toiminnanohjaukseen. Näitä psyyken prosesseja vastaten kirja jakautuu viiteen lukuun, joissa kerrotaan, mitä niistä kustakin teorian ja tutkimustiedon valossa tiedetään sekä esitetään käytännöläheisiä tehtäviä, joiden avulla pysyä terveenä ja ottaa oma ajatuspotentiaali käyttöön. Kirja on suunnattu jokaiselle hyvinvoinnistaan ja kognitiivisen suorituskykynsä maksimoinnista kiinnostuneelle tietotyöntekijälle. Mielenterveyden ja hyvän toimintakyvyn ollessa tärkeää kaikessa työssä teos soveltuu osin myös muuta työtä tekeville ja eri alojen opiskelijoille. Kirja on tarkoitettu ensisijassa itsenäisen pohdinnan tueksi, joskin sen harjoitukset sopivat myös osaksi mielenterveysammattilaisten ja coachien kanssa käytäviä keskusteluja.

Saatavuus

Loading...

Lisää samalta tekijältä

Lisää samankaltaisia teoksia

26019
Tekijä: Alamikkelä, Heidi
27048
Tekijä: Välitalo, Riku
27262
Tekijä: Boijer-Spoof Heikinheimo, Kati, kirjoittaja
27636
Tekijä: Baggini, Julian, kirjoittaja
27304
Tekijä: Putkisto, Marja, kirjoittaja
27024
Tekijä: Jarenko, Karoliina
25747
24271
Tekijä: Huhtala, Marjo
27566
Tekijä: Sydänmaanlakka, Pentti, kirjoittaja
27654
25201
Tekijä: Huotilainen, Minna

Kielivalinta